Ons team

Even voorstellen:

Iris autisme coach

Iris Bloemendal

autismecoach

Eigenaresse (directie) en oprichter van An de Stekke (2019).

HBO geschoold en gespecialiseerd binnen Autisme. 

Mijn grootste drijfveer is de wereld autismevriendelijker maken!

Dit is de reden van het oprichten van het bedrijf “An de Stekke”. Gezien ik zowel binnen mijn gezin als binnen mijn werk, inmiddels jaren, ervaring heb opgedaan. Het heeft gezorgd dat ik ‘anders’ heb leren kijken. Naast uitvoerende dienstverlening ben ik bij An de Stekke, eindverantwoordelijk voor de autisme specifieke inhoud, de kwaliteit en de borging daarvan in de dienstverlening.

Autisme is geen beperking die geen kansen biedt. Autisme is er alleen altijd! Het is ongeneeslijk en vaak onzichtbaar. Dat maakt dat de persoon met Autisme vaak harder moet boksen tegen de wereld om zich heen. Wij vanuit An de Stekke helpen en ondersteunen graag bij het vertalen naar en het begrijpen van!

Marc Bloemendal autisme coach

Marc Bloemendal

Autismecoach | NLP master coach

Als algemeen directeur , samen met mijn vrouw en ons team de wereld autismevriendelijker maken. Een missie die ik elke dag met veel plezier aan ga.

Als vader en stiefvader van 2 jongens gediagnosticeerd met autisme, wil ik onze cliënten en hun directe omgeving graag zoveel mogelijk tools en kennis geven, omdat ik weet hoe dit het leven van onze cliënten en hun families kan verlichten.

Dat in de praktijk kunnen zien geeft me veel voldoening en een enorme drive om dit elke dag weer te mogen aanvliegen.

Hoe kunnen we een zo kwalitatief hoog mogelijke dienst leveren waar mensen wat aan hebben. Dat is waar we dagelijks over nadenken en hoe we dit kunnen realiseren met ons enorm gedreven team die allen de passie voor Autisme met Iris en mij delen.

Hans Petersen

Hans Petersen

autisme specialist | orthopedagoog | master sen | gedragsdeskundige | onderwijsdeskundige

Even voorstellen.

Ik ben Hans Petersen, 52 jaar. Vader van 3 fantastische kinderen en getrouwd met Saskia. Ik woon, met veel plezier, in het polderrijke Swifterbant. In het “dagelijks leven” werk ik bij hogeschool Windesheim op de afdeling Master en daarnaast geef ik de post HBO autismecoach. Vanuit wetenschap maken we langzaam stappen die steeds meer laten zien wat autisme eigenlijk is en hoe er mee om te gaan. Vanuit die hoek zien we ook een ontwikkeling ontstaan waarbij de positieve psychologie goede resultaten boekt, ook bij mensen met autisme.

Dat komt goed uit; ik ben fan van positieve psychologie en de manier van omdenken. Tezamen met mijn kernwaarden verbinden en ontwikkelingsgericht maakt het de kern waarom ik veel plezier beleef aan het samen met elke betrokkene het in de kracht zetten van mensen met autisme. Ik mag aankomende tijd meedenken, uitwisselen, groeien en meepuzzelen met de betrokken en bovenal enthousiaste coaches van An de Stekke. Wat een mooie kans!

Daphne Bouman

Daphne Bouwman

zorgcoördinator | autismecoach

Binnen Andestekke ben ik te vinden als zorg coördinator en als coach.

Op diverse groepen heb ik veel ervaringen op mogen doen en mogen leren wie ik zelf ben, waar ik voor sta en waar ik goed in ben.

Zowel werken binnen gezinnen als één op één coachen, is waar ik mijn werk van heb gemaakt.

In jou vertrouwde omgeving, wil ik de wereld om jou heen begrijpelijker maken en stigma’s doen vervagen.

Mijn drijfveer in mijn werk is dat jij mag zijn wie je bent en ik zal aansluiten waar jij behoefte aan hebt. Niet altijd alles is mogelijk, maar het onderzoeken hiervan wel! Graag help ik jou hierbij.

Buiten wie ik ben als coach zijnde, ben ik partner van een hele lieve man, moeder van 3 prachtkinderen en heb ik een fijn huis in Vroomshoop. In mijn vrije tijd ben ik veel op pad met de kids, bezoek ik graag familie en geniet ik van de gezelligheid met mensen om me heen die lief heb.

Jacqueline Smetsers

Jacqueline Smetsers

office manager

Sinds september 2021 ben ik werkzaam als Office Manager bij An de Stekke.

Door bij An de Stekke te gaan werken worden voor mij 2 werelden mooi aan elkaar verbonden: mijn brede werkervaring als office manager en autisme. Wij hebben een gedeelde visie: meer begrip, inzicht en kennis van autisme voor iedereen (niet alleen ouders maar ook voor zorgverleners, mensen werkzaam in het onderwijs, bij gemeenten etc.) en maatwerk leveren bij het coachen en begeleiden van mensen met autisme, want dat is wat ze nodig hebben!

Mijn kennis van autisme is ontstaan door mijn bijzondere dochter van inmiddels 22 jaar. Zij heeft een zeldzame chromosomenafwijking en daardoor o.a. een vorm van autisme en een verstandelijke beperking. Om onze dochter te ondersteunen in haar ontwikkeling heb ik een aantal opleidingen gedaan (o.a. CSL, Growing Minds en Floortime), heb ik me actief ingezet voor de ouders van kinderen met autisme en ben ik een aantal jaren regiomoeder geweest bij Mama Vita, een platform voor moeders van kinderen met autisme.

Ik werk 3 dagen met veel plezier voor An de Stekke. Het is prachtig om te zien hoe ouders en cliënten weer een positieve kijk op hun situatie krijgen door de inzet van onze organisatie; voor mij is het heel waardevol om ouders te kunnen ondersteunen bij alle administratieve vraagstukken die ze hebben en het is nog het meest fantastisch om de mooie kant van autisme met elkaar te ontdekken en te ervaren dat we uiteindelijk allemaal gewoon mens zijn!

Annemiek autisme coach

Annemiek Waninge

autismecoach

Binnen An de Stekke kom je mij tegen als Autismecoach. Ik werk met veel plezier bij deze organisatie, omdat ik het belangrijk vind dat mensen met autisme op de juiste plek worden gezet in de maatschappij! Zij mogen hun positie innemen in de maatschappij en daarbij wil ik ze graag coachen. Ik geloof erin dat mensen met autisme meer hun creatieve denkvermogen en hun andere kijk op de wereld mogen laten zien. Ze beschikken over verborgen talenten en mogelijkheden. Hierbij is er de juiste ondersteuning nodig om deze te verkennen en te gaan inzetten en hun ‘eigen’ autisme te ontdekken. In de basis van mijn coaching begint het bij eerlijkheid en vertrouwen, gevolgd met mijn enthousiasme, gedrevenheid en humor. Hierbij geniet ik wekelijks van de momenten waarin ik mag meekijken in denk- en kijkwereld van iemand met autisme!

Arne Snippe

autismecoach

Binnen an de Stekke ben ik werkzaam als autisme coach en ben ik om het weekend op locatie aanwezig. Ik heb hiervoor als persoonlijk begeleider op een woongroep gewerkt. Mijn drijfveer om te werken in de zorg is het samen aangaan van doelen. Ik doe het niet voor je, maar we doen het samen. Zo gaan we samen tegenslagen aan en delen we samen de vreugde als er een doel of iets dergelijks wordt gehaald. Zo sta jij nooit alleen. Verder ben ik een nuchter iemand die recht door zee is.

Ik ben woonachtig in het mooie dorpje Bergentheim waar ik inmiddels ook bijna 25 jaar actief ben bij vv Bergentheim. Mijn doel is om 50 jaar spelend lid te zijn zolang mijn gezondheid het toe laat. Naast het werken bij an de Stekke ben ik ook werkzaam bij een metselbedrijf. Ik ga, zoals ze dat zeggen, de bouw op dus weet ik ook wat met de handen aanpakken is. Verder haal ik veel energie uit het samenzijn met vrienden en familie.

Betsie Wevers

Betsie Wevers

autismecoach

Ik ben Betsie Wevers, getrouwd met Dinand en wij wonen in Wierden.
We hebben een prachtige duitse herder genaamd Skip en we gaan graag met ons drieën er op uit.

Ik kwam in aanraking met autisme door onze pleegdochter. We hebben 10 jaar voor haar mogen zorgen en nu is het zover dat ze begeleid is gaan wonen.

Door dat zij uit huis ging kreeg ik het gevoel om met de ervaringen die ik bij haar heb opgedaan, wat te willen doen. Dus trok ik de stoute schoenen aan en besloot na 20 jaar in een kleding zaak gewerkt te hebben en nog te werken het roer om te gooien.

Ik kwam in contact met An de Stekke. De kleinschaligheid, persoonlijke benadering, en als doel alles op het gebied van autisme, sprak mij gelijk aan.
Iris en Marc boden mij een werkervaringsplek aan, en inmiddels ben ik als autismecoach begonnen en gestart met de opleiding Autismecoach aan het Windesheim.

Ik leer elke dag, natuurlijk van mijn opleiding maar met name van de mensen met autisme. Wat hebben ze nodig om zich gehoord te voelen, en een plek te vinden waar ze zichzelf kunnen zijn.

Ik vind het super dat ik onderdeel ben van, mee dragen aan een autisme vriendelijke wereld!

Groetjes Betsie

Inge Eshuis An de Stekke

Inge Eshuis

autismecoach

Ik ben Inge Eshuis woon in Ommen en moeder van 3 (bijna) volwassen zoons waarvan 2 autisme hebben. We hebben 2 boomer hondjes; Snuffel en Droppie.
Ik tennis graag en hou van muziek.

Ik heb jarenlange kennis verzameld over autisme, en mijn diploma’s behaald aan de AutismeAcademie. Ik geloof in de ontwikkeling van ieder mens ongeacht de diagnose autisme.

Ik leerde Iris en Marc kennen en de “klik” was er gelijk. We delen dezelfde passie “de wereld autismevriendelijker willen maken”.

Er is altijd een plan B of C! Kijkend naar jouw mogelijkheden. Dat is waarin ik je kan helpen.

Omdat ik ook moeder ben, begrijp ik goed hoe autisme binnen het gezin “onderdeel” uitmaakt van het hele gezin. “Elkaars werelden leren begrijpen.”

An de Stekke is een plek waar iedereen zich thuis mag voelen en waarin ik graag jou wil ondersteunen waar nodig is.

Lieve groet Inge

Marjolein Halm

Marjolein Halm

autismecoach

Hallo lezer! Mijn naam is Marjolein Halm en ik woon in Zwolle. Inmiddels ben ik al aardig wat jaren werkzaam in de gehandicaptenzorg.

In de afgelopen jaren heb ik vooral gewerkt op groepen waarbij er sprake was van een complexe zorgvraag. Met veel plezier ben ik naast mijn vaste baan ook werkzaam voor An de Stekke.

Wat een ontzettend fijne organisatie met gedreven mensen.

Wat mij drijft in mijn werk is menswaardigheid, ieder mens is in de eerste plaats mens en moet als mens behandeld worden.

Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd lekker bezig met mijn hobby’s en doe ik graag leuke dingen met vrienden.

Groetjes, Marjolein

Marlon Nijlant

Marlon Nijlant

autismecoach

Ik ben Marlon Nijlant en 20 jaar en volg de opleiding maatschappelijke zorg op Landstede. Voor mijn eerste leerjaar was ik op zoek naar een stageplek en in september mocht ik starten met mijn stage bij An de Stekke. 

Ik heb afgelopen jaren al enige ervaring opgedaan binnen de zorg. Zo werk ik bij Goede Smaaq (Ambiq) en heb ik wel eens sportevenementen mogen organiseren.

Ik heb heel bewust voor deze opleiding gekozen, omdat ik graag andere jongeren/volwassenen wil ondersteunen in hun zoektocht naar het rechte pad. Ik heb zelf dyslexie en oude basisschool maar ook de eerste paar jaar op de middelbare school heb ik het moeilijk gehad. Ik heb daarin weinig ondersteuning gevoeld vanuit het onderwijs. Door deze ervaring ben ik erachter gekomen dat ik vanuit mijn eigen ervaring anderen goed kan begrijpen en ondersteunen.

Ik heb deze stage al veel geleerd rondom autisme en hoop deze ervaring ook mee te kunnen nemen in mijn verdere toekomst en leven.

Gelukkig mag ik na mijn stage nog blijven werken bij An de Stekke dus jullie zullen mij nog wel tegenkomen.

Marlou

Marlou Kuipers

autismecoach

Ik woon in Borne samen met mijn vriend en dochter.

10 jaar ben ik werkzaam geweest in het onderwijs. Hier heb ik veel ervaring op gedaan in het werken met kinderen met autisme.

Het 1 op 1 begeleiden van mensen vind ik erg leuk.

In september start ik met de opleiding tot Autismecoach. De komende tijd ga ik meelopen met de coaches van An de Stekke.

Noelle

Noëlle

autismecoach

Mijn naam is Noëlle en ik ben 37 jaar oud.

Samen met mijn man en onze 4 konijnen wonen we in gemeente Epe.

Ik ben gek op dieren en de natuur. In mijn vrije tijd hou ik ervan om piano te spelen en creatief bezig te zijn.  Ik ben gek van reizen, vooral naar Zuid-oost Azië

In 2011 heb ik mijn diploma gehaald.

Voordat ik voor An de Stekke kwam werken heb ik altijd gewerkt voor grote instellingen binnen de gehandicaptenzorg met diverse doelgroepen.  Ik heb daar 10 jaar nachtdiensten gedraaid en ook gewerkt binnen wonen en dagbesteding.

Individuele begeleiding vind ik het aller leukst om te doen.  Op deze manier kan ik het beste aansluiten in de omgeving van de client. 

Ik heb ervaring met meerdere begeleidster methodieken , o.a. Geef met de vijf en tripple C.

Vertrouwen en eerlijkheid vind ik erg belangrijk. Ook humor ontbreekt niet in mijn begeleidingstijl.

Tjebbe Scholten

Tjebbe Scholten

autismecoach

Hoi! Ik Ben Tjebbe Scholten, ben 20 Jaar en woon in Nieuwleusen.
Ik zit momenteel in mijn eerste jaar van AD-sport op hogeschool Windesheim.
Voor dat ik ben begonnen met deze opleiding heb ik de opleiding tot onderwijsassistent MBO-4 afgerond. Vanuit mijn stages tijdens deze opleiding heb ik ervaring opgedaan in het 1 op 1 begeleiden van Kinderen met en zonder ASS.

Na begonnen te zijn met het individueel begeleiden van Iris haar zoon en daar de benodigde ervaring opgedaan te hebben ben ik nu ook al ruim een jaar werkzaam als autisme en sport coach binnen
An De Stekke.

In mijn vrijetijd ben ik vaak te vinden in de sportschool,
Zowel als leerwerkplek en hobby, het helpen van anderen en mensen helpen hun doelen na te jagen is dan ook waar ik me het liefst mee bezig houd!
An De Stekke is fijn, vertrouwt en is een plek waar ze het beste uit je naar boven willen laten komen en zo ook goed gebruik maken van iemand zijn kwaliteiten.
Ik ben erg blij dat ook ik hier mijn steentje bij mag dragen en zelf ook mijn kwaliteiten kan inzetten en erin groeien.

Hetty schoonmaakster

Hetty de Weerd

assistent coach | hoofd huishouding

Ik ben Hetty de Weerd en ben 52 jaar. Samen met mijn gezin man  2 zonen  en honden woon ik in Nieuwleusen. Onze dochter is al uitgevlogen. 

Ik heb een zorgachtergrond voorheen heb ik 28 jaar in een verzorgingshuis gewerkt als bejaardenhelpende zowel in de zorg als in de huishouding.

Sinds 1 mei 2021 werk ik bij An de Stekke als huishoudelijk medewerkster.
Ook werk ik met veel plezier enkele uren als ondersteunend begeleider.

Ik vind het boeiend om op deze manier ook kennis op te doen in de wereld van autisme in een prachtige relaxte omgeving.

Esther Kruidhof

Esther Kruidhof

stagiaire

Hi, Ik ben Esther Kruidhof en zit in mijn eerste jaar van de opleiding Social Work op de Viaa in Zwolle. Vanaf november ben ik begonnen bij An de Stekke als stagiaire. In de korte tijd dat ik hier ben, heb ik al veel geleerd en hoop ik nog veel meer te leren.

Momenteel loop ik één dag in de week stage. Dit is in de even weken op zaterdag en de oneven weken op vrijdag. Nu loop ik met begeleiders mee op locatie. In het nieuwe jaar (2023) hoop ik ook mee te lopen in de ambulante hulpverlening.

Naast het stage lopen bij An de Stekke geniet ik in mijn vrije tijd van de mensen om me heen en ga ik graag met familie en vrienden op pad.

Bor

autismehond

Woof woof

Dex

autismehond in opleiding

Waf waf

Ieder mens heeft Liefde en Begrip nodig, wil worden gezien, en het gevoel hebben dat ze Zingevend zijn voor zichzelf en de ander. Waarom niet het bovenstaande als uitgangspunt nemen?

Voor wie?

Heb je zelf autisme of heb je in je dagelijkse leven te maken met autimse? Lees meer...

Vergoeding / Kosten

Wat kost een autismecoach en wordt dit vergoed door je verzekeraar?

Aanvraag

Aanvraag gesprek/ voorbereidingsvragen. Nieuwsgierig geworden?

Aanbod

An de Stekke biedt verschillende diensten en zorg aan, bekijk hier ons volledige aanbod

Iedereen is anders, de benodigde aanpak ook

Terugbelverzoek

werken met autisme

Weer aan
het werk

Meld je aan

Coaching

Autisme coach op alle vlakken

Opvang

Begeleiding moeilijk verstaanbaar gedrag