NLP Master Coach

Wat is NLP?

Hoe verwerk je emoties en ervaringen?

Design je emotie en gevoelens

Makkelijker door het leven navigeren

Wat is NLP ?

NLP in één oogopslag

Hoe lang duurt het voordat je van gedachten verandert over iets? Een dag? EEN week? Een maand? Langer? Nee, helemaal niet, we kunnen eigenlijk heel erg snel van gedachten veranderen . Natuurlijk kunnen we het een tijdje uitstellen en uitstellen. We kunnen er heel veel over nadenken en in ons zelf bewijs vinden dat onze manier van denken klopt . We zouden er eindeloos over kunnen kletsen met vrienden en geliefden, maar als het er echt op aan komt, veranderen we snel van gedachten – in een hartslag – en dus, op precies dezelfde manier, natuurlijk, permanent en effectief verandering gaat altijd snel, zomaar.

Hoe werkt NLP?

Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is een methode om onze hersenen te beïnvloeden, gedrag (het ‘neuro’-deel van Neuro-Linguïstisch Programmeren) door het gebruik van taal (het ‘linguïstische’ deel) en andere vormen van communicatie om ons in staat te stellen om de manier waarop onze hersenen op prikkels reageren te ‘hercoderen’ (dat is het ‘programmeren’) en genieten van nieuw en beter, passender gedrag.

NLP kan het best worden omschreven als een hybride vorm van technieken – een verzameling van de beste stukjes van een ensemble, van wat het beste werkt uit vele andere therapeutische disciplines – ondersteund door enkele kernprincipes. Zodat verandering snel gaat en wij los staan van ons gedrag. Op dezelfde manier waarop twee computers kunnen draaien met twee verschillende programma’s – en in feite twee verschillende producten zijn – terwijl in de kern alleen de hardware (ons hoofd) is vast staat; de programmering (ons gedrag) is volledig uitwisselbaar. NLP omvat vaak zowel hypnose als zelfhypnose ook om de gewenste verandering (of ‘programmeren’) te helpen realiseren.

Toepassingen van NLP

Aspecten van NLP zijn ook opgenomen in andere therapieën, zoals EMDR (eye movement desensitization and reprocessing).

NLP is ook in een meer spirituele richting genomen en gebruikt om te helpen bij de afstemming van persoonlijk gedrag en overtuigingen met een hoger doel enverbinding met het goddelijke en de geest. Sommigen hebben zelfs processen ontwikkeld om genezing in ziekenhuisomgevingen versnellen en de behoefte aan anesthesie verminderen tijdens medische procedures. NLP-technieken zijn ook toegepast om de verkoop te beïnvloeden en onderhandelingen, en wordt ook in het bedrijfsleven veel gebruikt.

Noem maar iets, en er is waarschijnlijk een NLP-gerelateerde toepassing voor en ook een boek erover.

Neem bijvoorbeeld fobieën, een gemakkelijke en illustratieve keuze. Een fobie zou kunnen worden gedefinieerd als ‘een irrationele angst’ en dus als het ‘irrationeel’ is, moet het een product zijn van onze subjectieve ervaring omdat er geen rationele basis voor is, maar we denken: er is … Dus..

Spreken in het openbaar wordt bijvoorbeeld vermeld als de op één na grootste angst na de dood, wat betekent dat bijna net zoveel mensen net zo bang zouden zijn voor het geven van de lofrede op een begrafenis zoals ze zouden zijn om in de kist zelf te zijn.

NLP is ongelooflijk succesvol gebleken bij het behandelen van irrationele angsten, evenals:

zaken als plankenkoorts, opvoeding, allergieën en trauma. In feite de lijst van gebieden waar training in NLP en individueel therapeutisch werken met NLP waardevol is gebleken is eindeloos – en dat is simpelweg omdat NLP niet over gaat al deze specifieke dingen behalve over mensen. De hardware is min of meer de  hetzelfde in ieder van ons, het is de software die variabel is en dit kan snel en eenvoudig geherprogrameerd met NLP, vaak gewoon door op de ‘restore’-knop te drukken naar de  optie fabrieksinstellingen en waardoor we in orde zijn.

Voor meer informatie kijk op https://nl.wikipedia.org/wiki/Neurolinguïstisch_programmeren

Opleiding:

Marc heeft meerdere opleidingen gevolgd inzake NLP. En is een NLP Master practitioner. 

Marc  heeft de hoogst mogelijke opleiding gehad als het gaat over NLP

Kijk voor meer info op denlp.coach

Meer weten?

Maak een afspraak met Marc

Bel Marc voor meer informatie. 06 404041447 of stuur ons een berichtje via onze contactpagina

Marc Bloemendal autisme coach

Terugbelverzoek

Weer aan het werk

Meld je aan

Coaching

Autisme coach op alle vlakken

Opvang

Begeleiding moeilijk verstaanbaar gedrag