Autisme en Werken

Autisme en werk is vaak een lastige combinatie. Heb je autisme en zit je thuis, maar wil je eigenlijk graag weer aan het werk? Neem dan contact op

Weer aan het werk

Als onderdeel van onze missie om de wereld autisme vriendelijker te maken hebben we in samenwerking met diverse bedrijven en gemeenten een systeem bedacht om mensen met autisme weer deel te laten nemen aan het arbeidsproces. 

Als je autisme hebt kan het lastig zijn om werk te behouden of überhaupt te starten, dit kan allerlei redenen hebben, maar dat vinden we niet belangrijk. 

Wij willen namelijk graag samen met jou kijken wat wel kan.  Door jou en je omgeving te coachen is het ons doel om iedereen met autisme, die dit wil, weer duurzaam aan het werk te krijgen.

Autiwise Maak je bedrijf of school autisme wise
Autiwise Maak je bedrijf of school autisme wise

Hoe werkt het?

Samen met jou bekijken we wat je behoefte is, wat je kwaliteiten zijn en wat we moeten doen om jou te plaatsen bij 1 van de bedrijven in ons omvangrijke netwerk. 

Zodra dit duidelijk is gaan we in overleg met jouw contactpersoon bij de gemeente om ons plan voor te leggen. Zodra we akkoord hebben gaan we aan de slag om een plek voor je te vinden binnen een bedrijf. 

Dit zal aanvankelijk op vrijwillige basis zijn met behoud van je uitkering. Dit is om de drempel zo laag mogelijk te houden voor bedrijven en voor jou de zekerheid van je uitkering.

Verder gaan we een autisme buddy opleiden binnen de onderneming van je nieuwe werkplek.  Na een aanvankelijk intensief coaching proces zullen wij uiteindelijk steeds verder uit stappen, maar blijven we altijd betrokken! Ten slotte  willen we er naar toe werken dat de onderneming waar jij je werkzaamheden verricht je niet meer kwijt wil en je een baan aanbiedt.

Lijkt dit je wat? Neem dan gauw contact met ons op! 

Ja! ik wil weer aan het werk

Terugbelverzoek

Weer aan het werk

Meld je aan

Coaching

Autisme coach op alle vlakken

Opvang

Begeleiding moeilijk verstaanbaar gedrag