Even voorstellen

Iris Bloemendal - Autisme Coach in Ommen voor alle vragen rondom Autisme.

autismecoach ommen

Certificering:

Autismecoach HBO
NLP Master Practitioner certificering
Geef me de 5
Triple - C
TEACCH
Psychopathologie
Mindfullnes Based Cognitive Therapy

Aangesloten bij:

NVA
IbvA
Klachtenportaal Zorg
Balans
NVNLP

Werkmethodes:

Triple C behandelhuis
Geef me de 5
Psycho - educatie
Brainblocks
LACCS
NLP
Teken je gesprek.

Iris Bloemendal Autismecoach

Wie ben ik?

Mijn naam is Iris Bloemendal. Getrouwd en moeder van een kanjer van een zoon.

Mijn zoon is de grootste drijfveer die me scherp houd in mijn dagelijks leven. 20 jaar geleden kwam ik van de middelbare school, en wist totaal niet wat ik wou worden. Ik leefde graag in het hier en nu. Inmiddels heb ik mijn drive gevonden. Ik heb de zorg ontdekt en geniet met volle teugen elke dag van wat het mij leert en geeft.

Nadat ik met een boel verschillende doelgroepen kennis heb mogen maken besloot ik mij te richten op de doelgroep moeilijk verstaanbaar gedrag. Ik had geen idee wat daaronder behoorde. Hier heb ik ruim 4 jaar kennis mee mogen maken en heb sinds januari 2020 besloten volledig mij te gaan losmaken van systemen binnen instellingen. Wel heeft deze doelgroep mij het meeste geleerd. Het verplichte me, goed te kijken, niet in aannames en vooroordelen te verdrinken maar open te staan voor andere manieren van aansluiten.

 

5 jaar geleden kreeg mijn zoon de label ASS en ADHD. Dit was best een heftig bericht. Hoe nu verder? Wat voor een invloed heeft dat op de toekomst en wat nu?

Ik ben me gaan verdiepen in beide diagnoses, ging naar lezingen, heb me aangesloten bij verschillende branches en verenigingen. Heb veel gelezen en veel verschillende methodes onder ogen gekregen. Veel zoektochten weten af te leggen voor school, hobby’s, zorgboerderijen, behandelgroepen, therapie voor dit en een therapie voor dat. 

Heb trainingen, workshops gevolgd binnen verschillende methodes.

En heb in juni 2020 de Post HBO opleiding Autismecoach afgerond. Ik heb geen illusie dat het hiermee stopt. Allereerst leer ik toch het meest van de mensen zelf. Kennis over zaken is voor mij belangrijk, maar zijn zeker niet altijd feiten.

Naast opvang bieden we ook ondersteuning voor ouders/ familieleden of hulpverleners. De combinatie van verschillende diagnoses kan het voor de persoon in kwestie en de omgeving juist onduidelijk maken wat er nu precies nodig is. Hiervoor bieden wij mogelijkheden door middel van coaching en ondersteuning naar verdere expertises. Soms kan erover praten, al helpend zijn, soms is er iets meer nodig. Samen kunnen we in een aantal (wandel)gesprekken duidelijkheid creëren en kunnen we richting geven aan een plan hoe je verder kunt  op een rustige en stressloze manier. 

autismecoach ommen

Iedereen is anders, de benodigde aanpak ook

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Terugbelverzoek

werken met autisme

Weer aan
het werk

Meld je aan

Coaching

Autisme coach op alle vlakken

Opvang

Begeleiding moeilijk verstaanbaar gedrag