Omgaan met autisme en werk hoe doe je dat?

Onze missie is om de wereld wat autisme vriendelijker te maken

Autiwise Maak je bedrijf of school autisme wise

Uw meest loyale werknemer?

We willen het graag even met u hebben over uw meest loyale, toegewijde en nauwkeurige werknemer. In potentie dan, want als er mensen binnen uw onderneming werken, die een diagnose hebben binnen het autistisch spectrum, heeft u de perfecte werknemer binnen uw organisatie. Mits u ze een beetje meer tijd en aandacht geeft.

Autiwise Maak je bedrijf of school autisme wise

Een Autisme vriendelijke wereld

Autiwise Maak je bedrijf of school autisme wise

Onze missie is om de wereld wat autisme vriendelijker te maken. Er lijkt wel een soort autisme BOOM bezig te zijn in de wereld. Hier zijn verschillende theorieën over en de meningen hierover zijn verdeeld.

 

De vraag die wij u als autisme coaches willen stellen is, wat doet u als organisatie met werknemers binnen het autistisch spectrum die werkzaam zijn in uw bedrijf? Welke kennis is er is over het autistisch spectrum binnen Human Resources binnen het management maar ook op de werkvloer?

 

Als je 1 persoon met autisme kent ken je 1 persoon met autisme, want iedereen is uniek, binnen het autistisch spectrum of niet. Wel zijn er vlakken waar mensen met autisme last van hebben in meer of mindere mate. 

 

In het kort zijn dat. Onder/overprikkeling , Theory of Mind (sociaal snapvermogen), Executieve Functies en Coherente Functies. Al  deze vlakken hebben invloed op het dagelijkse leven en werk van mensen met autisme.

Een beetje kennis en kleine aanpassingen kan veel veranderen

Iedereen wil gehoord en gezien worden, dit is voor mensen met autisme niet anders. Door autisme op de werkplek bespreekbaar te maken kunt u al veel problematiek oplossen

Stap 1

Wij denken dat basiskennis over autisme voor Chapter Coaches dan ook een vereiste is om uw onderneming autismevriendelijk te maken. Dit is geen zware kost maar een praktische training (eventueel online) met voorbeelden, een ervaringsdeskundige en vraaggesprekken, verder wordt de basis van, hoe autisme werkt, in duidelijke taal uitgelegd en krijgt u inzicht in hoe het autistische brein werkt en verwerkt.

Stap 2

Nadat uw leidinggevenden de basiskennis hebben opgedaan gaan we op werkbezoek. Een kennismaking met de werknemer met autisme op de werkvloer waarin we bespreken hoe het werk gaat, waar ze last van ondervinden tijdens hun werkzaamheden en maken we samen met de leidinggevende een plan van aanpak om de dagelijkse werkzaamheden plezieriger te maken voor uw werknemer met autisme.

Stap 3

Nu de basis is geregeld is het belangrijk om persoonlijke coaching in te zetten voor de betreffende werknemer. Zodat deze met zijn vragen bij ons kan blijven komen. Dit gaat niet alleen over werk maar over alles in zijn/haar leven.

Zoals bij elk mens heeft privé namelijk ook uitwerking op het werk, alleen bij een persoon met autisme zal dit een nog groter effect hebben, omdat het overzicht en oplossend vermogen vaak mist.

Ook de manager kan tijdens zijn werk tegen dingen blijven aanlopen en het is dan ook belangrijk om te kunnen blijven sparren over hoe hij bepaalde zaken kan blijven oplossen.

Stap 4

Periodieke evaluaties en eventuele aanpassingen.

Over ons

An de Stekke Autisme Coaching

Wij zijn HBO opgeleide autisme coaches. Behalve de opvang van mensen mat autisme en moeilijk verstaanbaar gedrag in de weekenden bij ons thuis is onze missie een autisme vriendelijke wereld voor onze kinderen te creëren.

Deze pagina is slechts een korte introductie over wat we kunnen.

In deze bijzondere tijden heeft uw personeel en met name deze speciale doelgroep nog meer uw ondersteuning nodig om goed te kunnen functioneren.

Alle gesprekken zijn vrijblijvend, mocht u nog vragen hebben schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Kijk op onze website voor meer informatie.

Geen loyalere werknemer dan een werknemer met autisme. We houden niet van verandering

Iedereen is anders, de benodigde aanpak ook

Terugbelverzoek

Weer aan het werk

Meld je aan

Coaching

Autisme coach op alle vlakken

Opvang

Begeleiding moeilijk verstaanbaar gedrag